A+ R A-

Vabilo

E-pošta Natisni PDF

KOMEDIJA POD ZVEZDAMI 2018

Ljubljanski grad

28.8. - 31.08. 2019

Spoštovani ljubitelji gledališ─Źa, smeha in ─Źarobnih poletnih no─Źi!
 

Tudi letos se na Ljubljanski grad vra─Źa tradicionalni festival Komedija pod zvezdami. V ─Źudovitem ambientu grajskega dvoriš─Źa bo festival otvorila komedija Kuzman Profesor mlajši z jubilejno 100. ponovitvijo, sledijo ─Éurologija s karizmati─Źnim Brankom ─Éuri─çem ─Éurom, Predstava za vsako prilo┼żnost z Ladom Bizovi─Źarjem in Tako ti je, mala s Tanjo Ribi─Ź. V primeru, da zvezde ne bodo naklonjene izvedbi na prostem, bodo predstave odigrane na odru Festivalne dvorane.


 
Veselimo se vašega obiska in vaše podpore neodvisnemu festivalu, ki ga poganja obilo dobre volje.

PROGRAM

sreda, 28. 8., ob 20.30 - PROFESOR KUZMAN MLAJŠI
─Źetrtek, 29. 8., ob 20.30 - ─ÉUROLOGIJA
petek 30. 8., ob 20.30 - PREDSTAVA ZA VSAKO PRILO┼ŻNOST  
sobota, 31. 8., ob 20.30 - TAKO TI JE, MALA 

 


Sreda, 28.8. ob 20.30 PROFESOR KUZMAN MALJŠI

Komedija o di(v)jakih in (m)u─Źiteljih!

Profesor kuzma

Ste pripravljeni na najzabavnejše šale na temo šole?

Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri profesor, ki smo si ga vsi vedno ┼żeleli: sproš─Źen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvle─Źe najve─Ź - smeha.

Dolgoletni stand-up komik, izjemno cenjen tako s strani kolegov kot strani ob─Źinstva, je širšo prepoznavnost dosegel z nastopi v oddajah Na ┼żaru z Ladom Bizovi─Źarjem, kjer je pošteno popekel Jana Plestenjaka in - na njegovo izrecno ┼żeljo - tudi samega predsednika Boruta Pahorja. Poznamo ga tudi iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija in kot ─Źlana zabavnega Šaleškega študentskega okteta.

 

─îetrtek, 29.8. ob 20.30 ─ÉUROLOGIJA

monokomedija - Stand up

─Éurologija

─Éurologija avtorska uspešnica Branka ─Éuri─ça - ─Éura, ki je do┼żivela ┼że ve─Ź kot 300 ponovitev po vsem svetu. Na gostovanjih v ZDA, Kanadi, Avstraliji, Skandinaviji, Nem─Źiji, Švici, Nizozemski, dr┼żavah nekdanje Jugoslavije in drugih, se je ─Éurologiji nasmejalo ┼że preko 250.000 gledalcev, karizmati─Źni ─Éuro pa je s s svojo karizmo, prepoznavnim bosanskim šarmom, glasbenim talentom in seveda izjemnimi igralskimi izkušnjami v ve─Źkrat razprodani Gallusovi dvorani v zadnjih dveh letih navdušil tudi številne Slovence.

Ta (anti)stand up šov, kot ga tudi ozna─Źuje ─Éuro, je pravzaprav izbor njegovih razmišljanj, v katerem svojstveno predstavlja, kaj ga v ┼żivljenju zabava in kaj moti. Ali kot pravi sam: "Na vsaki predstavi se ljudje prepoznajo v situacijah, ki jih obravnavam. Pa ─Źe se dotaknem jutranjega tuširanja ali odnosa med spoloma. S tem, ko ljudem pripovedujem o svojih ob─Źutjih, razmišljanjih, ─Źustvih in opisujem, kar me nervira, na odru demistificiram sebe."

 Predstava je v ─Éurovi "materinš─Źini" in ni primerna za gledalce mlajše od 16 let.

 

petek, 30.8. ob 20.30 PREDSTAVA ZA VSAKO PRILO┼ŻNOST

komedija

Predstava za vsako prilo┼żnost

Rojstni dan. God. Silvestrovo. Bo┼żi─Ź. Dan ┼żena. Valentinovo. Dekliš─Źina. Poroka. Druga poroka. Obletnica mature. Fotrov abraham. Ob─Źinski praznik Male vasi. Sedmina. Osmica. Dan dr┼żavnosti. Ter 11. obletnica Kovaštva Peterlin.

Vse te praznike Lado Bizovi─Źar redno in z veseljem praznuje in se jih veseli vse leto.

Zakaj in kaj je z njim narobe pa si boste kmalu lahko ogledali v novi predstavi druš─Źine, ki je ustvarila uspešnico Slovenska muska od A do ┼Ż, Jureta Karasa, Gašperja Konca in Lada Bizovi─Źarja.


Sobota, 31.8. ob 20.30 TAKO TI JE, MALA

komedija

Tako ti je mala

Prvi slovenski ┼żenski stand up muzikal v katerem boste izvedeli vse, kar ste ┼żeleli vedeti o klenih Zasavkah, pomehku┼żenih moških, nespretnih ljubimcih, samovše─Źnih Balkancih in o Tanji Ribi─Ź. Nasmejali se boste zakonskim zdraham in nacionalnim nesporazumom. Drzna, smešna, iskrena izpoved igralsko pevske legende, ki se je prvi─Ź odlo─Źila stopiti na gledališki oder brez maske in ošiljenim jezikom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Predstave Gustav filma so znane širom Slovenije, kot kvalitetne predstave, ki privla─Źijo mno┼żice gledalcev. Celo tako, da se nekateri gledalci znova in znova vra─Źajo in pogledajo isto predstavo tudi ve?krat.

Predprodaja in prodaja vstopnic: www.mojekarte.si in www.eventim.si in prodajna mesta v sistemu Eventim.si (Pri nakupu vstopnic v sistemu Eventim se kupcu  dodatno zara─Źuna 1,5 EUR (22% DDV vklju─Źen) za stroške obdelave nakupa (order fee) na celotni nakup, ne glede na število kupljenih vstopnic.)

UGODNOST ZA IMETNIKE SPAR PLUS KARTICE: 15 % popust na vse predstave festivala Komedija pod zvezdami.

Popust je mo┼żno izkoristiti ob predlo┼żitvi SPAR plus kartice na prodajnem mestu info to─Źka BTC - dvorana A, najkasneje dan pred predstavo. Popust ne velja na dan predstave. Popusti se ne seštevajo. Z eno SPAR plus kartico je mo┼żen nakup najve─Ź dveh vstopnic za posamezno predstavo. www.spar-klub.si/ponudba/komedija-pod-zvezdami-2019-300

Nakup vstopnic za predstave je mo┼żen tudi na vseh prodajnih mestih na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenja─Źe.                             
 
V upanju, da se sre─Źamo na festivalu Komedija pod zvezdami  vas lepo pozdravljamo.


Gustav teamlogo